CONSUMENT‎ > ‎

Kort consumenten nieuws


Het Goed verhuisd

Tweedehands warenhuis 'Het Goed' is verhuisd. Het was al langer om het pand in de Burchtstraat te verlaten. Men is nu neergestreken op de Industrieweg 50 in Nijmegen. De winkel is nu beter bereikbaar met auto's. Wel handig als je onder andere in meubelen handelt. Op vrijdag 19 mei is de winkel officieel geopend in het bijzijn van wethouder Tiemens en Nijmeegse Annie.
De nieuwe locatie is ook klantvriendelijker. Er zijn nog maar twee verdiepingen. Daardoor zijn ook de mogelijkheden om het koopwaar neer te zetten verbeterd.


(19-5-2017)
Fairtrade in het centrum

Van 3 tot 6 november is er in het centrum van Nijmegen ruim aandacht voor fairtrade producten. De zogenaamde pop-up stores worden georganiseerd door Fairtrade Nijmegen. Verschillende producten, zoals kleding, voedsel en sierraden komen in de spotlights te staan. Er zijn o.a. proeverijen, een modeshow (zaterdag) en een discussiebijeenkomst. Meer informatie is te vinden op de facebookpagina van fairtrade Nijmegen.

(20-10-2016)

Ontwikkelingen rond huisvuil

In de gemeente zijn illegale huisvuilzakken in omloop. De officiële huisvuilzak kost 93 eurocent en is in de gemeente de enige die gebruikt mag worden. Dat lijkt een hoog bedrag, maar uiteindelijk zijn we daarmee met z'n allen goedkoper uit. Gescheiden afval is namelijk veel goedkoper te verwerken. Bijvoorbeeld omdat er nog nuttige grondstoffen uit kunnen worden gehaald. Door afval goed te scheiden hebt u minder dure huisvuilzakken nodig en hoeft de gemeente minder te betalen voor de verwerking van al dat afval. Daardoor blijft de afvalstoffenheffing lekker laag.
En het wordt nu nog goedkoper omdat blik en drankverpakkingen in de (gratis) zak voor het plastic afval mogen (zie foto). Ook dit geldt overigens alleen voor Nijmegen en omgeving. Deze drankverpakkingen horen niet bij het papier, omdat er aan de binnenkant een plastic coating zit, die het doorlekken moet verkopen.

(4 - 6 - 2015)

Gratis compost afhalen

Inwoners van Nijmegen en omgeving kunnen de komende 9 maanden gratis compost afhalen bij de Milieustraat. De gemeenten, de DAR en ARN willen zo hun bewoners danken voor het goed scheiden van het afval. Voor iedere bewoner staan maximaal drie zakken klaar!

(17 - 3 - 2015)


 
 
Comments