ACHTERGRONDEN‎ > ‎

Bomenkap in de Beerendonck

Op één van de mooiste plekken is onlangs een stuk bos gekapt ten behoeve van een grote sauna. Saillant detail: de bomenkap is gestart terwijl de hoogste rechter in Nederland nog een uitspraak moet doen over deze sauna.

Veel recreatiegebieden in Gelderland en ook in de omgeving van Nijmegen zijn in het beheer van Leisurelands, een onderneming die zich speciaal richt op het beheer van recreatie gebieden. In de praktijk wordt dit vooral ingevuld als het vermarkten van deze gebieden. Vaak ten koste van de natuurwaarden, zoals nu ook in Beerendonck blijkt. Want uiteraard moet er ook een brede weg komen en flink wat parkeerplaatsen.

De gemeente Wijchen heeft zich zand in de ogen laten strooien door de belofte van banen. Dat diezelfde banen bij andere sauna's in de omgeving weer net zo hard verdwijnen is kennelijk van minder belang. (Dat is immers niet in Wijchen!)

Leisurelands heeft beloofd dat het hierbij zal blijven. Dat heeft ze op twee andere plaatsen in het verleden ook beloofd en daar bleek al na enkele jaren toch een hotel nodig te zijn om de sauna rendabel te maken. Een salami-tactiek heet dat: zorg eerst dat de sauna er komt en daarna kan men geen “nee”meer zeggen tegen het hotel, waarvan aanvankelijk wordt gezegd dat het er niet zal komen.

Voor de details kunt U terecht op: http://vriendenvandeberendonck.nl/

En wie meer wil weten over Leisurelands: http://vriendenvandeberendonck.nl/2016/08/22/leisurelands-natuur-in-dienst-van-winstmaximalisatie/


Comments